GEOENGINEERINGS
Confortabil, sigur, eficient si regenerabil
Resursele regenerabile sunt solutia pentru un viitor curat, sigur si eficient!

Geoengineerings directii si abordari

Geoengineerings s-a nascut din dorinta de a aplica cunostintele din geologie in domeniile de utilitate practica. Astfel si-a dezvoltat mai multe directii:
- Studii geologice si geotehnice necesare in constructii;
- Studii si aplicatii practice privind climatizarea de tip Geoexchange, inclusiv distributia catre terti a unor utilaje si ma-teriale indispensabile acestui tip de activitate;
- Studii si aplicatii practice privind culturile de plante ornamentale, legume, fructe.

Studii geologice si geotehnice
pentru constructii

Inainte de a incepe constructia unei case, a unei cladiri de birouri sau industriale trebuiesc obtinute diverse avize si autorizatii. Obtinerea acestora necesita existenta unei documentatii tehnice ce include si studiul geotehnic al arealului unde va fi amplasata constructia.
Uneori avem tendinta sa credem ca sunt doar niste bani in plus si atat. In realitate suma este pe deplin justificata prin faptul ca avand datele necesare structuristul va putea proiecta o structura in acord perfect cu necesitatile cladirii, dar si cu zona in care aceasta va fi amplasata astfel incat costurile sa fie minime si siguranta maxima.

Studii si aplicatii practice privind climatizarea de tip Geoexchange

Intr-o lume tot mai saraca in resurse conventi-onale, cu preturi tot mai ridicate la combustibilii conventionali, solutiile ce folosesc surse "verzi", gratuite si practic inepuizabile sunt solutia ideala. In afara unor costuri reduse de exploatare aceste sisteme au nivel de zgomot redus, nelucrand cu flacara si gaze se elimina pericolul de explozie si de intoxicatie cu monoxid de carbon.

Studii si aplicatii practice privind culturile de plante ornamentale, legume si fructe

Poate ca pare straniu si de neinteles ce legatura exista intre cultura plantelor si geologie si totusi exista o legatura extrem de stransa. Solul nu este altceva decat o roca extrem de alterata ce se combina cu resturi organice ori acest lucru nu face decat sa creeze dependenta plantelor ce cresc in sol fata de compozitia acestuia.
Un lucru pe care putini poate il cunosc; vita de vie ce creste pe soluri derivate din roci calcaroase este mai rezistenta la daunatori iar vinul din strugurii ei este mai parfumat si are o aroma deosebita. 
In plus o casa frumoasa si climatizata cu ajutorul energiilor neconventionale merita si trebuie sa aiba o gradina pe masura.

Amenajari de parcuri si gradini

Amenajarea parcurilor si a gradinilor este de mult o adevarata arta. Cei ce stiu sa profite de potentialul geologic al zonei si sa-l valorifice corect alegand plante pe care structura si compozitia geologica a zonei le favorizeaza nu pot obtine decat rezultate spectaculoase.


Copiind natura ....

Natura a fost si va ramane mereu sursa inepuizabila de inspiratie. Nu trebuie decat sa stii unde si cum sa privesti si apoi sa recompui intr-o amenajare de succes.

Weather by Freemeteo.com